Verottajan uudet vaatimukset hämmentävät rakennusalalla
01.10.2014

Rakennuttajilla on ollut heinäkuun alusta alkaen velvollisuus pitää kirjaa työmaalla työskentelevistä ihmisistä sekä työstä maksetuista rahoista. Veronkiertoa kitkevä käytäntö on jatkoa Verohallinnon toimiin rakennusalan harmaata taloutta vastaan.

Osalle työnantajista saattaa tulla yllätyksenä, että tietoja on pitänyt kerätä jo kolmen viikon ajan.

Lue lisää asiasta Ylen uutisesta: http://yle.fi/uutiset/verottajan_uudet_vaatimukset_hammentavat_rakennusalalla/7378893

WeeRa

Western Systems Oy on luonut uuden ohjelmiston, joka helpottaa ilmoittamisvelvoitteen täyttämistä riippumatta siitä, missä roolissa yritys rakennusurakassa on.

Tässä hieman esimakua siitä, mistä oikein on kyse. Tuomme Western-käyttäjille tarjolle sovelluksen, joka integroituu 100%:sti olemassa oleviin sovelluksiin ja tekee siten ilmoitusvelvollisuudesta mahdollisimman vähän käsitöitä vaativan.

Teimme Western- sovelluksen nimeltään WeeRa, jota kautta hallinnoidaan työmaita ja suoritetaan sekä urakkailmoitusten että työntekijäilmoitusten muodostaminen. Varsinainen lähetys tapahtuu LANKA –ohjelman kautta, kuten muutkin TYVI-ilmoitukset. WeeRa hakee LASSOsta toimittajia (urakoitsijoiksi) ja ostolaskuja (kk-ilmoittamiseen) sekä LIKSAsta oman firman työntekijöitä (työmaan työntekijöiksi).

Ulkopuoliset urakoitsija- ja työntekijätiedot on mahdollista tuoda WeeRaan Excelillä ja toisaalta WeeRasta saadaan työntekijätiedot Excelillä tai Verottajatietueilla tarvittaessa toimitettua päätoteuttajalle. Ohjelma soveltuu siis kaikille riippumatta siitä, missä ominaisuudessa yritys on yhteiseen työmaahan. Asiointi voisi siis tapahtua vaikkapa kahden WeeRan välillä (ohjelma on sekä päätoteuttajalla että jollakin urakoitsijalla ja molemmat pääsevät ”helpolla”). Kaikkia tietoja voidaan myös tallentaa käsin.

WeeRa on myös mahdollista integroida Valttikortin tietokantoihin. 

Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä ari [dot] hatinen [at] western [dot] fi

Ajankohtaista